zondag 30 augustus 2009

Pastasalade

Een beetje van een ander met een beetje van mezelf bracht een heerlijke pastasalade op de barbecue. Het lekkerste is de pasta salade als je hem een dag tevoren maakt. Dan kunnen alle smaken goed intrekken.

Ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 4 personen, voor meer personen gewoon de hoeveelheden aanpassen...ik had een salade voor 20 personen als bijgerecht met ongeveer de dubbele hoeveelheden

200 gram driekleurige pasta (wokkels of schelpjes)\
3 teentjes knoflook
olijfolie
zout

500 gram (een bakje) honingtomaatjes
1 zakje rucola
zwarte olijven, een stuk of 15
3 eetlepels pijnboompitten
zout en peper
5 eetlepels olijfolie
5 eetlepels witte wijn azijn
2 scheppen zilveruitjes
2 scheppen blokjes augurkjes

Parmezaanse kaas (stukje van 3 ons ongeveer)

Voorbereiding:
Plet de 3 teentjes knoflook en gooi ze in een pan water dat je aan de kook brengt. Doe daar ook wat olijfolie bij, en wat zout .. als het water kookt voeg dan de pasta toe en bereidt die el dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta klaar is, spoel hem dan af onder koud stromend water en zet hem even weg op een koele plaats. Haal de knoflook eruit!

Snijd ondertussen de tomaatjes in stukjes, haal de pitten uit de olijven en snijd ze in stukjes, was de rucola en snipper ze grof

Maak een dressing van de witte wijnazijn, de olijfolie en het zout en peper....denk je dat je te kort komt, dan maak je gewoon wat meer....

Rooster de pijnboompitten: dit doe je door ze in een droge koekenpan te gooien en ze onder voortdurend omscheppen goudbruin te laten worden. Pas op... ze zijn zo te ver en verbrand....

Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Ik heb dat met het halve kaasmes gedaan... kleine plakjes als flinters er af snijden.


Bereiding:

Schep in een grote schaal de dressing met de tomaten, rucola, olijven, zilveruitjes, augurkenblokjes en pijnboompitten door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Haal de pasta uit de koele plaats en vermeng deze met het mengsel.

Schep als laatste iets van de Parmezaanse kaas door je pasta.

Als alles goed door elkaar gemengd is, zet je de pasta weg.

Opdienen:

Voor je hem gebruikt hussel je alles nog even goed door elkaar, kijk je of je nog wat olie toe moet voegen en voeg je de laatste parmezaan toe...

Smullen maar

Geen opmerkingen: