dinsdag 4 augustus 2009

Karbonades in portsaus



Een niet moeilijk te maken, maar wel verrassend lekker hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten
2 ribkarbonades
bakboter of vloeibare bak en braad
zout en peper
1 afgestreken eetlepel bloem
200-250 ml water
1/4 bouillontablet
1 glaasje rode port
1 eetlepel kleine zilver uitjes
2 eetlepels kookroom

alufolie

Bereiding:
Dep de karbonades droog met wat keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan de bakboter. Bak de karbonades vervolgens in 5 minuten per kant bruin. Temper het vuur. Haal de karbonades uit de pan en leg ze gewikkeld in alufolie terzijde.
Roer met een vork de bloem door de bakboter totdat deze lichtbruin kleurt. Schenk al roerend het water scheutje voor scheutje in de koekenpan. Voeg vervolgens het bouillontablet, de port en de zilveruitjes toe en roer dit mengsel tot het bouillontablet opgelost is. Je hebt nu een tamelijk dikke gladde saus. Is de saus te dik, of heb je klontjes, voeg dan nog wat water toe....of als de verhouding water-port zoek raakt, wat port...

Haal de karbonades uit de alufolie en breng ze weer terug in de koekenpan. Smoor de karbonades op een zacht vuur met een deksel op de pan gaar in 10 minuten.
Breng de saus met wat peper en zout op smaak. Roer vlak voor het opdienen de kookroom door de saus.

Lekker met aardappeltjes en broccoli

eet smakelijk

De administratie:

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Bevat per portie: 510 cal, 44 g vet, 21 g eiwit, 7 g koolhydraten

Geen opmerkingen: