zondag 30 augustus 2009

Gegrilde zalmfilet met komkommersalade



Even een heel eenvoudige snelle gezonde menu suggestie:
Gegrilde zalmfilet met komkommersalade....
deze is uit nood geboren want ik had over van de barbecue...

Ingrediënten:
*zalmfilet.. zoveel moten als personen. Ik heb deze bij de Aldi gekocht .. ze komen uit de diepvries en zijn per stuk verpakt, 2 in een doosje
*komkommer: overal te koop... heb je een heel dikke haal dan de zaden er eerst uit..maar bij een gewone dunne komkommer zijn de zaden zo =zacht at je ze moeiteloos mee kunt eten...
*ui
*zout, peper
*witte wijnazijn
*olijfolie


Voorbereiden:
Ontdooi de stukken zalm. Lees op de verpakking de aanwijzingen. Maar het kan ook in de magnetron op de ontdooi stand...is alleen energetisch minder goed voor je filetje...
Was de komkommer. Ontpit en schil ze als je dat wilt.....(bij dikke doorgegroeide exemplaren)
Schil de ui en snipper hem of met de hand of met de foodprocessor.. ik heb zo'n kleintje en dat gaat fantastisch....alleen het schillen moet ik vragen.....


Bereiding:

Eerst de komkommersalade....
strooi de gesnipperde ui in een schaal, voeg wat witte wijn azijn toe( ongeveer 3 eetlepels) en iets meer olijfolie....zout en peper naar smaak en alles doorroeren....Even laten intrekken (5 minuten) Snijd dan de komkommer erbij. Ik doe dit met een halve kaasschaaf, maar elke ander hulpmiddel is natuurlijk goed.. het is maar waar je het gemakkelijkste mee werkt. Hussel alles goed door elkaar en zet het even weg....

Zet nu de grillpan op het vuur om warm te worden....

Dep de zalmmoten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk één kant met wat olijfolie. Leg de oliekant op de grill pan. Bestrijk ondertussen met een keukenkwastje de andere, nu bovenliggende, kant.
Laat de zalm 4 minuten grillen en draai hem dan om... Nog een keer 4 minuten ....en dan moet hij gaar zijn....haal de moten uit de pan en draai het vuur uit.


Opdienen:

Leg de zalm op een bord, schap er een royale schep komkommersalade bij....
eet smakelijk


Geen opmerkingen: