donderdag 21 juni 2012

Zomerse maaltijdsalade




Heerlijke frisse maaltijdsalade die altijd goed scoort!!
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
Nederlandse keuken
Smaak:
Neutraal
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Salades
Uit eigen keuken:
Ja (i)

Ingrediënten

4 – 5 koude, gekookte (vastkokende)aardappelen,
1 (frisse, bijvoorbeeld Golden Delicious/Fuji) appel,
restje (ongeveer 100 - 150 gram), koude, gekookte snijboontjes of sperzieboontjes, klein blikje ananasstukjes,
1 bosje bladselderij,
10 – 15 stengels bieslook,
1 kleine tot middelgrote ui,
halve kipfilet,
1 ons ontbijtspek,
2 – 3 kippenbouillontabletjes,
mayonaise (bij voorkeur Zaanse mayonaise),
peper uit de molen (ik gebruik altijd 4-seizoenenpeper).

Bereidingswijze

Neem een liter water en kook daarin de kipfilet samen met de bouillontabletten tot de kip gaar is. 
Snijd het ontbijtspek in flintertjes en laat dat heel rustig, op een laag vuurtje, in een koekenpan uitbakken. 
Snijd ondertussen de aardappels in kleine blokjes, de appel in flinters, de sperzie- of snijboontjes in hele kleine stukjes, de ui heel fijn, hak de selderij zo fijn mogelijk, en knip de bieslook in kleine stukjes. 
De stukjes ananas even bekijken en als je `t te grof vindt halveer je ze. Voeg alles samen in een saladeschaal. 
Tegen de tijd dat je met dit alles klaar bent is de kipfilet zo ongeveer wel gaar (wel even controleren!!). 
Deze snijd je dan ook in kleine stukjes. Je kunt de kipfilet ook "pluizen"
Neem 4 (of meer als je van lekker sappig houdt) eetlepels mayonaise en leng dat aan met de bouillon (ongeveer 3 – 4 eetlepels, of meer, moet je zelf een beetje bekijken) tot je een lekkere dressing hebt. 
Strooi ruim (4-seizoenen)peper en meng dit goed door de dressing. Als laatste de dressing over de salade gieten en alles goed doormengen. Eventueel naar smaak nog wat zout en/of peper toevoegen.

SMAKELIJK ETEN !!!

met dank aan Conpom

Geen opmerkingen: