donderdag 21 juni 2012

Gehakttaart (Shepherds Pie) + salade





Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Ja (i)

Ingrediënten voor 5 personen

Gehakttaart:
600 gram runder reepjes/gehakt
2 uien
1 stronk bleekselderij
1 pak bladerdeeg of zoals ik liever gebruik croissantdeeg
300 ml bouillon
geraspte kaas (kan gewoon van een blokje)
ketjap
olijfolie en boter
kruiden naar smaak (zout peper ed)

Salade:
Bleekselderij (die over is)
1 komkommer
Dressing (1tl mosterd, 3el wittewijnazijn, 4el olijfolie)

Voorbereiding

Snijd de ui en de bleekselderij in stukjes. Doe het vlees met de ui in een pan (met olijfolie). Doe hier iets minder dan de helft van de bleekselderij bij en zorg dat alles gaar wordt. Voeg dan de bouillon, ketjap en kruiden naar smaak toe.

Dit kan allemaal van te voren gedaan worden en het is niet erg als dit weer afkoelt.

Als je croisantdeeg gebruikt is het beter om de quichebodem eerst blind voor te bakken. 10 minuten 180 graden, goed inpoederen en dan bruine bonen erin storten. Doe je dat niet, dat inpoederen, dan krijg je problemen met de bruine bonen weer te verwijderen

Bereidingswijze

Zorg dat de oven is voorverwarmd op +/- 200 graden.

Vet een ovenschaal in (met boter). Bedek de zijkant met bladerdeeg/croissantdeeg en doe dan het vlees met de groente e.d. in de schaal, in feite kan je de pan omschudden in de schaal. Bedek dit met de rest van de bladerdeeg/croissantdeeg. Strooi dan de geraspte kaas erboven op. Zet dit in de oven totdat de bladerdeeg goed omhoog is gekomen (+/- 25 min.) Ik strooi ook kaas over het mengsel binnen de deksel:)

De salade: Snijd de komkommer in stukjes (ongeveer even groot als de bleekselderij stukjes). Meng de komkommer, de bleekselderij (die over is) en de dressing. Salade klaar!

met dank aan Roosrecepten

1 opmerking:

clair1991 zei

Nou de bleekselderie is geen succes hier... jammer.. maar volgende keer gaat er gewoon een roerbakpakket in en/of kastanjechampignons