vrijdag 15 september 2017

Everzwijnstoofpot

Everzwijnstoofpot

1 kilo stoofvlees
3 kleine de rode uien in grove stukken
200 ml rode wijn
Zout, peper
2 laurier blaadjes
2 zakjes aanmaakjus ( 400ml)
1 potje uitgelekte en afgespoelde champignons
Een ruime theelepel honing

Bereiding
Strooi zout en peper naar smaak op de brokken everzwijn.
Bak in een stoofpan het vlees aan, gooi er de uien er bij en fruit ze mee. 
Voeg de wijn toe en 2 blaadjes laurier. Laat alles een kwartier tot twintig minuten stoven. Pas op dat de stoof niet vast gaat zitten op de bodem.
Maak volgens de verpakking 400ml vleesjus en schenk deze bij je stoof. Voeg ook de champignons toe. En de theelepel honing. Roer alles goed door elkaar. Doe de deksel op je pan en laat het 2uur stoven. Af en toe omroeren.

Lekker met rosti , aardappeltjes, of aardappelpuree.

Smakelijk eten.




1 opmerking:

clair1991 zei

Inmiddels verschillende keren gemaakt. Zelfs als het vleeshoofdgerecht bij het kerstdiner 2017. Al mijn gasten waren er erg over te spreken.