zondag 10 maart 2013

Snijbonen in citroenboter






Ingrediënten voor 4 personen
• 800 g snijbonen
• 1 citroen
• 25 g boter

Bereiden

  1. Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.
  2. Stoom de snijbonen zonder zout in een stoomapparaat beetgaar (ongeveer 15 minuten)
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. 
  4. Smelt de boter in een pan en roer de geraspte citroenschil erdoor. 
  5. Schep de snijbonen met 1 eetlepel citroensap en 50 ml water erdoor. 
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe en smoor de snijbonen afgedekt ca. 3 minuten heel zachtjes. 
  7. Neem het deksel van de pan en smoor de snijbonen in nog ca. 2 minuten gaar, laat het vocht verdampen. 

De 15 minuten stomen in het stoomapparaat plus de 5 minuten garen zijn voldoende voor gare smaakvolle snijbonen.

Lekker bij een tartaartje.

met dank aan Okoko Recepten

Geen opmerkingen: