donderdag 20 december 2012

Broccolisoep met bacon en geitenkaas


Broccolisoep met bacon en geitenkaas



Ingrediënten voor 4 personen


  • 500 g broccoli
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 l kippebouillon van bouillonblokjes
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 4 plakken streaky bacon


Bereiding

  1. De broccoliroosjes van de stronk snijden en de stronk schillen en in blokjes snijden.
  2. De uitingen soeppan met olijf olie zachtjes glazig fruiten de broccoli erdoor scheppen en 1-2 minuten zachtjes bakken.
  3. De bouillon erbij schenken, en de soep in 10 minuten zachtjes gaar koken.
  4. Alles met een staafmixer pureren tot een gladde groentesoep.
  5. Op smaak brengen met zout en peper.


Soep in rechte glazen of diepe borden scheppen en garneren met wat geitenkaas, bosuitjes en streaky bacon.


TIP:
ik gebruik de broccoli restanten van het kerstdiner voor de soep op 2de kerstdag. Even kijken hoeveel bouillon je dan nodig hebt. En in plaats van streaky bacon, bak ik zelf katenspek uit en meng dat in stukjes door de soep.



Eet smakelijk!

Bron: Aldi

Geen opmerkingen: