zaterdag 21 februari 2009

Snelle kipschotel met bonen

Een snel klaargemaakt, gemakkelijk en slank hoofdgerecht
30 minuten met voorbereiding
3 personen
De hele schotel heeft de volgende cijfers:
Kcal: 1082 Eiwit: 103 Koolhydraten: 72.3 Vet: 41

Ingrediënten
3 teentjes knoflook
1 middelgrote ui of 4 lente uitjes
1 rode puntpaprika
2 halve kippenfilets
60 gram spek , neem een wat smaakvolle spek
1 potje witte bonen
1 blik tomaten op sap
zout
vers gemalen peper
½ theelepel suiker
wat wijn of water
olijfolie

Voorbereiding
Snijd de ui grof, snipper de knoflookteentjes en snijd de paprika in stukjes. Open het blik tomaten, haal de tomaten uit het sap (gooi dit niet weg!) en snijd de tomaten in grove stukken. Je kunt natuurlijk ook een blik tomatenstukjes gebruiken. Dan hoeft dit niet.
Snijd de kippenfilets in stukken, bestrooi de stukjes met versgemalen peper en zout naar smaak. Knip of snijd het spek in korte stukjes

Bereiding
Zet een diepe wok- of braadpan op het vuur. Doe hier in wat olijfolie. Voeg de knoflook toe, laat deze even aanzetten, voeg dan de ui toe. Bak deze even op tot de rauwheid er vanaf is. Voeg nu de stukjes spek toe, even aanbakken, vervolgens de stukken kippenfilet. Bak deze rond om licht bruin. Bak op het laatste moment de paprikastukjes mee. Blijf alle ingrediënten constant rondscheppen.
Voeg nu de stukjes tomaat en het sap toe. Een halve theelepel suiker om de zuurheid van de tomaten uit blik weg te nemen. Voeg wat wijn toe, of gewoon water om een suddersaus te maken. Niet te veel, anders heb je meer saus aan het eind dan wat anders. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat alles 10 minuten garen op een zacht vuurtje….
Maak de witte bonen open, laat ze goed uitlekken, was ze desnoods even onder stromend water, en voeg ze toe aan je mengsel. Goed doorroeren tot de bonen ook warm zijn. Naar smaak afmaken met zout en versgemalen peper .. pas op met zout: spek is al zout van zich zelf…
Eet smakelijk…
Oja.. je kunt er stukken stokbrood of naan of ciabatti bij eten, maar dat hoeft niet. Wat wel belangrijk is : Gebruik de allerbeste ingrediënten.. het is een eenvoudig gerecht. De smaak staat of valt bij de kwaliteit van je producten.

Geen opmerkingen: