dinsdag 17 februari 2009

Kippenragout in een potje



Er gaat niets boven een lekkere, eigen gemaakte kippenragout met een knapperige bladerdeegdeksel....
voor 2 personen, 30 minuten bereidingstijd
de cijfers per portie:
Kcal 380 Eiwitten 28.65 Koolhydraten 27.54 Vetten 17.10

Ingrediënten
knoflookolie og gewone olie met een teentje knoflook erin gesnipperd
3 plakken bacon ( 30 gram)
6 kastanjechampignons (70 gram)
250 gram schoongemaakt kippenvlees
2 ½ lepel bloem (20 gram)
1 theelepel tijm (5 gram)
20 gram boter
2 plakjes diepvriesbladerdeeg
350 ml water
1 kippenbouillonblokje

Benodigdheden
mengkom met deksel of afsluitbare plastic zak
2 ragoutpotjes
hapjespan of wok
mesje, schaar
snijplank
indien nodig wat alufolie

Voorbereiding
knip de bacon in stukjes
snijd de paddenstoelen in stukjes
doe de kip samen met de bloem en de tijm in de mengbeker met deksel of afsluitbare plastic zak, afsluiten en door elkaar schudden

maak van het bouillonblokje en water kippenbouillon

Bereiding
Verwarm de hapjespan of wok met wat knoflookolie. Bak hierin snel de bacon, voeg de stukjes champignons toe en schep alles om. Voeg vervolgens je kippenstukjes toe en de boter. Roer alles goed door elkaar. En dan de bouillon. Weer alles goed mengen. Doe dan even een deksel op je pan.

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi de plakjes. Vul je ragoutpotjes met je ragout. Maak van je bladerdeeg een dekseltje voor op de potjes. dat doe je al volgt: maak de randen van je potje vochtig met wat water. Snijd 2 repen bladerdeeg af en plak die buiten op de rand van je potje. Snijd vervolgens je bladerdeeg in een rondje. Plak dit rondje aan de bladerdeeg randen. Je kunt nu van bladerdeeg ook nog een plat figuurtje boven op je deksel maken.

Zet de potjes 20 minuten in een oven van 180 graden hete lucht. Kijk af en toe even of de bladerdeeg niet verbrandt. Is dat het geval, dek de bovenkant dan af met wat alufolie.



eet smakelijk

Geen opmerkingen: