zondag 15 februari 2009

Wentelteefjes



Een snelle warme of koude hap ( als je het laat afkoelen) zoet of hartig..gewoon comfort food… ik geef hier de warme zoete versie.. evenzo goed kun je de suiker door allerlei kruiden vervangen..

De cijfers:
Kcal: 430 Eiwit: 17.80 Koolhydraten: 40.20 Vetten: 23.32

Ingrediënten
2 boterhammen liefst bruin dat smaakt het beste. Het verhaal gaat dat je oud wit brood moet gebruiken.. niets is minder waar.. ik pak altijd vers meergranen of volkoren…ik ga echt geen wit brood kopen en dat oud laten worden……
2 scharreleieren
zout en peper
suiker of jam of compote of verse vruchtenmoes (1 eetlepel- 12 gram)
bakboter of blueband vloeibaar

Benodigdheden
koekenpan
platte schaal of bord
mengkom met deksel

Bereiding
Breek de eieren in een mengkom met deksel. Ik heb gebruik gemaakt van een tupperware kom. Voeg zout en peper toe . Maak je een hartige versie dan kun je hier nog meer kruiden toevoegen. Bijvoorbeeld bieslook, paprika, kervel, peterselie..net wat je lekker vind en in huis hebt..en bij elkaar past natuurlijk. Doe de deksel op de kom en schud deze een paar keer flink op en neer. Stort de inhoud, een soort omeletbeslag, op je bord of in een platte schaal.


Pak je boterhammen en leg die in het mengsel. Laat ze even liggen zodat ze zich vol kunnen zuigen. Draai ze dan om zodat ook de andere kant vol met het eimengsel komt.
Verwarm een koekenpan met blueband vloeibaar of smelt wat bakboter. Leg de boterhammen vervolgens in de pan en bak ze op een matig vuurtje droog. Eerst de ene kant, dan de andere kant.


Haal ze vervolgens uit de pan, snijd ze middendoor en leg ze op een bord. Bestrooi ze met wat suiker. Natuurlijk kun je ook jam gebruiken of verse vruchtenmoes. Deze maak je door je vruchten even in de blender te pureren met wat suiker en citroensap toegevoegd.
Heb je en hartige versie gemaakt dan kun je er wat kaas over strooien of nog wat kruiden.. Zwitserse kaas is hier ook heel lekker bij…

Geen opmerkingen: