Dit recept kreeg ik 27 oktober 2008 toegestuurd van Paul, een collega-ib-er-vriend. Ik ben er erg blij mee.. ook vanwege de gedachte er achter.. dus dankjewel Paul.
Ingrediënten:
330 gram vloeibare honing
1/2 ei
300 gram bloem
12 gram bakpoeper
10 gram speculaaskruiden
Bereiding:
Vermeng de honing met het halve ei.
Zeef de overige bestanddelen boven een beslagkom, voeg het honing-
eimengsel toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel.
Kneed de massa met een elektrische handmixer tot een soepel deeg. (je kan ook je handen gebruiken, maar wees erop voorbereid dat taai-taaideeg in dit stadium erg plakkerig is.)
Laat het deeg minimaal een halve dag rusten en rol het daarna -tussen twee met olie of boter bestreken vellen bakpapier- uit tot een lap van ca. 1 cm dikte.
Snijd het deeg in de gewenste vorm(en) en bak het 15 à 20 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven.
Laat het afkoelen en oefen je tanden
grts
Geen opmerkingen:
Een reactie posten