donderdag 12 februari 2009

gebraden kippenbouten uit de oven

Een heel heel simpel gerecht wat je kan voorbereiden en zelfs door iemand die geen kookvingers heeft kan laten afmaken...

Voor 2 personen, 2 uur bereiding

Ingrediënten
4 kippenbouten
zout, peper
blueband vloeibaar bakproduct

Benodigdheden
koekenpan of braadpan
oven 180 graden hete lucht
ovenbakschaal
vleestang
alufolie indien nodig

Bereiding
Zet een bakpan op het vuur. Strooi zout en peper naar smaak over de bouten. Als de pan heet is, doe dan wat blueband in de pan. Wacht tot deze op temperatuur is en bak dan de bouten 2 minuten aan elke kant.
Leg de bouten in de ovenbakschaal waarin je eerst ook wat blueband heb gedaan. Gewoon koud.
Als alle kippenbouten in de ovenschaal liggen, kun je nu wachten tot je tijd hebt om ze af te bakken en te garen.

Afbakken en garen
Zet de oven op 180 graden hetelucht. Mijn oven hoef ik bij dit gerecht niet voor te verwarmen, maar als dat voor jouw oven dat wel moet, gewoon even doen...
Plaats de braadslee met de kippenbouten middenin de oven op een rooster en zet de timer/klok op 1 uur. Kijk even na een half uurtje of de bovenkant niet verbrandt. Normaal gesproken is dat niet, maar het kan best wel eens gebeuren.. pak dan een stuk alu folie om de bovenkant van je schotel af te dekken.

Komt er nu net iemand binnenlopen als je bouten uit de oven zouden moeten, leg dan ook een stukje alufolie op de bovenkant en draai de temperatuur terug naar 90 graden... zo kan het gerecht uren blijven garen zonder uit te drogen....

Serveren
Haal de bouten uit de oven, leg ze op een verwarmd bord en serveer ze met een frisse salade. Vergeet het vingerkommetje met een beetje citroen niet. Kip mag namelijk met de handen gegeten worden...

Eet smakelijk

Geen opmerkingen: