maandag 2 februari 2009

Witlofsalade



Een lekkere salade van witlof al dan niet met alcohol. Dit recept is voor 3 personen.
Bereidingstijd: 20 minuten plus 10 minuten rusten.

De getallen met 30+kaas per portie:
Kcal: 234 Eiwit: 19.34 Koolhydraten: 3.79 Vet: 15.78

De getallen met appel per portie:
Kcal: 132 Eiwit: 6.54 Koolhydraten: 7.46 Vet: 8.58

De sherry geeft 11 Kcal en 0.32 Koolhydraten meer

Appel geeft minder kcal, maar soms is kaas ook lekker. Afhankelijk van de kaassoort wisselen de getallen natuurlijk.


Ingrediënten:
2 struikjes rauwe witlof (250 gram)
2 gekookte eieren (120 gram)
2 (pruim)tomaten (70 gram)
1 stukje kaas van 120 gr of 1 geschilde zoet zure appel
2 eetlepels augurkenblokjes (30 gram)
2 eetlepels kleine zilveruitjes (30 gram)
Zout
Peper
Azijn
1 ½ eetlepel olijvonaise of yogonaise (18-25 gram)

Voorbereiding
Maak de struikjes witlof schoon, verwijder de onderkant, de buitenste blaadjes en de bitterkernen. Snijd de witlof in kleine stukjes.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes
Was de tomaten en snijd ze in stukjes
Snijd de kaas of appel in kleine blokjes

Bereiding
Vermeng alle producten met elkaar in een grote kom. Schep ook de augurkenblokjes en de zilveruitjes door het mengsel. Voeg een scheutje azijn en wat zout en peper naar smaak toe. Schep als laatste 1 tot 1 ½ eetlepel olijvonaise of yogonaise door het mengsel. Zet de salade even op een koele plaats weg om de smaken te laten vermengen.

En zoals beloofd ook de versie met alcohol… deze bestaat eigenlijk uit één veranderd ingrediënt: de azijn wordt vervangen door droge sherry. En één toegevoegd ingrediënt: een theelepel tomatenketjup.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen: