Ik kook graag, maar heb ook niet altijd de tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Daarom pak ik wel een recept wat ik ergens gelezen of gezien heb, en pas dat dan aan naar mijn eigen smaak. Een beetje van mij en een beetje van een ander dus.. zo is dit weblog ontstaan.. met recepten van de een en met toevoegingen van een ander en andersom..
zondag 15 februari 2009
Snelle vleeshap voor de zaterdag
Dit is een energierijke snelle hap voor de zaterdag of elke andere dag wanneer je snel maar toch goed wilt eten.. alles zit erin.. vlees, groentes, vetten… Laat je niet afschrikken door de cijfers: het is gemakkelijk verteerbaar en toch voedzaam. De ingrediënten zijn voor 2 personen. De cijfers zijn per portie…..
De cijfers
bereidingstijd: 10-15 minuten
Kcal: 645 Eiwit: 45. 35 Koolhydraten : 50.44 Vetten: 27.28
Ingrediënten
1 eetlepel knoflook olie
40 gram pancetta of bacon
250 gram lamsgehakt of reepjes
een schep gekarameliseerde ui uit een potje
3 lepels sherry of marsala
3 lepels rode linzen (nagekeken op steentjes) (ongeveer 50g)
3 lepels water
½ blikje tomaten stukjes op sap (200gr)
wat geraspte kaas(30 gram)
geroosterd brood of naan (Indisch plat brood)
Voorbereiding
Snijd de pancetta in kleine stukjes
Heb je geen gekarameliseerde uien , maak dan een ui schoon, snipper hem en bak hem aan in een pan, voeg wat honing toe, roer het geheel om en blus het af met een eetlepel Marsala
Was de linzen, kijk ze na op steentjes en kook ze 5 minuten in de magnetron op vol vermogen met kokend water. Zet daarna de linzen in hun kookwater even aan de kant. Linzen hoef je niet voor te weken. Wel te wassen…
Rasp met een handig instrumentje van Leifheit wat brokkelkaas…
Het is eigenlijk een soort molentje..Welnu, ik kreeg hem cadeau van Tonny omdat ik geen kaas meer kon raspen met een echte rasp… dit gaat prima, zonder gevaar van vingers raspen.. gewoon draaien….. te koop bij een winkel met huishoudelijke artikelen…
Schep in een schaaltje je halve blik tomatenstukjes, de Marsala en het water door elkaar. Dan kan dat in één keer bijgevoegd worden.
Bereiding
Verwarm de olie in de pan, voeg het spek toe en schep die even om. Voeg vervolgens het gehakt toe, . omscheppend bakken.
Dan gaan de ui, de tomaten met sap, de wijn, de linzen(zonder kookwater) en het water erbij.. meng alles goed door elkaar. Laat je mengsel een minuut of 10 zachtjes doorkoken: het gehakt en de linzen moeten gaar zijn en het gerecht warm....schep het vleesmengsel in een kom en serveer het met geraspte kaas erover en een geroosterde boterham erbij. Je kunt er ook naan bij eten(wel even op tijd afbakken dan).. of eigenlijk alles wat je lekker vindt…
oja heb je geen linzen in huis, dan kun je natuurlijk ook een paar scheppen kapucijners of bruine bonen uit pot nemen.
Eet smakelijk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten