Ik kook graag, maar heb ook niet altijd de tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Daarom pak ik wel een recept wat ik ergens gelezen of gezien heb, en pas dat dan aan naar mijn eigen smaak. Een beetje van mij en een beetje van een ander dus.. zo is dit weblog ontstaan.. met recepten van de een en met toevoegingen van een ander en andersom..
maandag 2 februari 2009
aardappelkoekjes
wat doe je als je gekookte aardappels over hebt??? maak er aardappelkoekjes van..
Ingrdiënten:
200-300 gram koude gekookte aardappels
2 eieren
wat scheutjes kookroom
1 afgestreken eetlepel bloem
zout, peper, bieslook
vloeibare bak en braad
Bereiding
pureer de aardappels met een staafmixer bijvoorbeeld in een kom. Voeg de eieren toe en meng alles door elkaar. Voeg wat kookroom toe, de bloem, wat zout en peper en maak en dik glad "beslag". Is het beslag te dik of te klonterig, voeg dan nog wat kookroom toe.. goed mengen. Knip bieslook naar smaak en roer dat door het beslag.
verwarm in een koekenpan de vloeibare bak en braad. Schep met twee lepels kleine hoopjes beslag in de pan als de bak en braad warm genoeg is. Duw de hoopjes wat plat als koekjes...bak de koekjes aan één kant tot ze goudbruin zijn, draai ze dan om en bak de andere kant. Haal ze daarna uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm bij bijvoorbeeld de scholfilet in wijnsaus.
smakelijk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Je moet aardappelen nooit met een staafmixer pureren. Dan wordt ht een taaie masse. Gewoon met een stamper is het beste.
Een reactie posten