Ingrediënten voor 24 wafels
- 500 g margarine, op kamertemperatuur
- 500 g witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 8 eieren
- 500 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- zonnebloemolie
Extra
mixer met gardes,
wafelijzer voor luchtige wafels
Bereiding
- Kneed in een beslagkom met de mixer de margarine met de suiker en vanillesuiker romig.
- Voeg een voor een de eieren toe; voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Voeg het bakmeel in 3-4 porties toe en kneed tot een glad beslag.
- Verhit het wafelijzer.
- Wrijf het ijzer goed in met een beetje olie.
- Schep steeds een lepel beslag in het ijzer en bak de wafels in 1,5-2 minuten bruin en gaar.
- Veeg het wafelijzer steeds goed schoon met keukenpapier alvorens de volgende wafels te bakken.
- Laat de wafels op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel
met dank aan VrouwOnLine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten