zaterdag 29 december 2012

Wafels



Ingrediënten voor 24 wafels 


  • 500 g margarine, op kamertemperatuur 
  • 500 g witte basterdsuiker 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 8 eieren 
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd 
  • zonnebloemolie 


Extra 

mixer met gardes,
wafelijzer voor luchtige wafels

Bereiding

  1. Kneed in een beslagkom met de mixer de margarine met de suiker en vanillesuiker romig. 
  2. Voeg een voor een de eieren toe; voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. 
  3. Voeg het bakmeel in 3-4 porties toe en kneed tot een glad beslag. 
  4. Verhit het wafelijzer. 
  5. Wrijf het ijzer goed in met een beetje olie. 
  6. Schep steeds een lepel beslag in het ijzer en bak de wafels in 1,5-2 minuten bruin en gaar. 
  7. Veeg het wafelijzer steeds goed schoon met keukenpapier alvorens de volgende wafels te bakken. 
  8. Laat de wafels op een rooster afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel
met dank aan VrouwOnLine

Geen opmerkingen: