donderdag 20 december 2012

Salade met gegrilde coquilles en groene asperges




 Ingrediënten voor vier personen


  • 200 g groene asperges
  • 150 ml sinaasappel-framboos-cranberry sap
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels peterselie, heel fijngehakt
  • een pak coquilles (200 g),  ontdooid
  • 6 mini-smaak Tros tomaten, gehalveerd
  • 1 zakje luxe slamelange rucola
  • 1 zakje luxeslamelange eikenbladsla



Bereiding

  1. De asperges in 3-4 minuten beetgaar koken en direct afspoelen met koud water. Goed laten uitlekken. 
  2. Het sap tot de helft inkoken, laten afkoelen en met vier eetlepels olijfolie, de peterselie en wat zout en peper tot een dressing kloppen. 
  3. De coquilles bestrijken met olijfolie en in een grillpan 2-3 minuten bruin en net gaar roosteren. 
  4. De tomaatjes op het snijvlak bestrijken met olijfolie en op deze kant in de grillpan roosteren. 
  5. De slamelange's met aspergescoquilles en tomaatjes over diepe borden verdelen. De dressing overheen sprenkelen. 


Lekker met breekbrood.

Bron: Aldi

Geen opmerkingen: