Ingrediënten
- 400 gram mix voor poffertjes
- 8 dl melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels olie
- 1 banaan (rijp)
- 6 eetlepels pure hagelslag (of melk hagelslag als je dat lekkerder vindt)
- 8 eetlepels honing
- eventueel slagroom (uit spuitbus)
Benodigdheden
- mixer of garde
- mengkom
- poffetjespan of zoals ik: tefal reverso met poffertjes platen
- kwastje
Bereidingswijze
- Klop eerst het beslag volgens de aanwijzingen op het pak.
- Klop de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag erdoor.
- Prak de banaan heel fijn en klop hem ook door het beslag.
- Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden.
- Doe het beslag over in de maatbeker.
- Giet de rest van de olie in een kommetje.
- Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in.
- Schenk het beslag in de holletjes.
- Bak de poffertjes zo'n 2 minuten. Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar.
- Draai de poffertjes om met een vork.
- Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin. Leg de poffertjes op een bord.
- Vet de pan opnieuw in. Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes. Je bakt gewoon dóór tot het beslag op is.
Op elke portie schep je 2 eetlepels honing.
Versier de poffers met slagroom en de rest van de hagelslag.
Poffertjes smaken altijd!
TIP
Ik heb het poffertjesbeslag in 2 gedeeld. De ene helft heb ik neutraal gehouden. De andere helft met banaan en hagelslag vermengd.
De Tefal Reverso hoef je maar 1 keer in te vetten. En de poffertjes zijn klaar als ze van de plaat afkomen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten