zondag 16 december 2012

Kinderpoffertjes




Ingrediënten


  • 400 gram mix voor poffertjes
  • 8 dl melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 1 banaan (rijp)
  • 6 eetlepels pure hagelslag (of melk hagelslag als je dat lekkerder vindt)
  • 8 eetlepels honing
  • eventueel slagroom (uit spuitbus)


Benodigdheden

  • mixer of garde
  • mengkom
  • poffetjespan of zoals ik: tefal reverso met poffertjes platen
  • kwastje


Bereidingswijze


  1. Klop eerst het beslag volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Klop de eieren, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels hagelslag erdoor. 
  3. Prak de banaan heel fijn en klop hem ook door het beslag. 
  4. Laat de poffertjespan op halfhoog vuur in 5 minuten heet worden. 
  5. Doe het beslag over in de maatbeker. 
  6. Giet de rest van de olie in een kommetje. 
  7. Doop het kwastje in de olie en vet de pan dun in. 
  8. Schenk het beslag in de holletjes. 
  9. Bak de poffertjes zo'n 2 minuten. Dan is de onderkant bruin en de bovenkant nog een beetje vloeibaar. 
  10. Draai de poffertjes om met een vork. 
  11. Bak ook de andere kant in 2 minuten bruin. Leg de poffertjes op een bord. 
  12. Vet de pan opnieuw in. Bak op dezelfde manier de volgende portie poffertjes. Je bakt gewoon dóór tot het beslag op is. 


Op elke portie schep je 2 eetlepels honing.
Versier de poffers met slagroom en de rest van de hagelslag.

Poffertjes smaken altijd!

TIP
Ik heb het poffertjesbeslag in 2 gedeeld. De ene helft heb ik neutraal gehouden. De andere helft met banaan en hagelslag vermengd.
De Tefal Reverso hoef je maar 1 keer in te vetten. En de poffertjes zijn klaar als ze van de plaat afkomen.


Geen opmerkingen: