Ingrediënten voor vier personen
- 25 g peterselie
- 25 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 25 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 5-6 eetlepels olijfolie
- 4 Hertenbiefstukjes, ontdooid
- 25 g roomboter
- twee Jonagold appels, geschild en in partjes
- 150 ml droge witte wijn
Bereiding
- In een keukenmachine de peterselie met de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, wat zout en peper tot een pesto mengen.
- De hertenbiefstukjes inwrijven met zout en peper en in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten bruin en van binnen kozijnen bakken. Warm houden.
- De appelpartjes in het bakvet bruin bakken en bij het vlees scheppen.
- Het bakvet met een eetlepel pesto en de wijn bruisend tot elektricien inkoken. De biefstukjes met partjes appel erop op warme borden leggen en garneren met een lepeltje pesto. De sfeer eromheen scheppen.
- Lekker met aardappelschijfjes spek en ui, broccoli met kastanjechampignons uit de oven een zelfgemaakte cranberrycompote.
Eigen tip
Ik grill de hertenbiefstukjes in de grillpan... ongeveer 3 minuten per kant. De broccoli stoom ik, de kastanje champignons rooster ik in de grillpan en in plaats van aardappelen met spek maak ik luchtige aardappelpuree.
Bron : Aldi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten