zondag 27 januari 2013

Chili Con Carne Texas Style




Hoofdgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 120 minuten
Mexicaans

Benodigdheden

Grote braadpan of tajine

Ingrediënten

  • 500 gram grofgemalen rundvlees
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 3 tl djinten
  • 3-4 eetl chilipoeder
  • 0.5 tl zout
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 eetl suiker
  • 100 gram spercieboontjes (stukjes)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 2 fijngesneden jalapenopepers
  • 2 eetl plantaardige olie

Bereiden

Fruit de uien in wat olie en voeg de knoflook, het vlees en de kruiden toe. Laat het vlees bruin worden en voeg dan de rest toe. Laat het geheel ca. 2 uur sudderen. Als de saus te dun is, dan binden met wat maismeel.

Het beste is de Chili een dag van te voren te maken, dan smaakt ze beter. De volgende dag opwarmen en op traditioneel Texaanse wijze serveren: Chili in een kom, met rijst en bonen ernaast.

Erbij een frisse salade en toast en crackers.

In plaats van Jalapenopepers kun je ook een likje sambal of een rood pepertje nemen.

Lekker met groot glas Bier of enorm glas IJsthee

OPMERKING: Bonen horen nooit in de chili, altijd ernaast! Of serveren met alleen bonen (double beans) of alleen rijst (double rice).


1 opmerking:

clair1991 zei

oei oei oei wat scherp... volgende keer iets minderen dus met de pepers en de chili