INGREDIËNTEN
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid +
- 2 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneelpoeder
- 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 ml crème fraîche
- 80 g pecannoten, ongezouten
MATERIALEN
bakpapier
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet
VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)
Energie:345
kcalEiwit:5
gVet:22 g
Koolhydraten:33 g
BEREIDEN
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede.
- Vorm bekleden met deeg.
- Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden.
- Bodem bedekken met cirkel van bakpapier.
- Steunvulling erin strooien.
- Taartbodem in midden van oven in ca. 15 min. lichtbruin bakken.
- Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker.
- Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen.
- Oventemperatuur terugschakelen op 200 °C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken.
- In midden van oven taart in ca. 30 min. goudbruin en gaarbakken.
- Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
Met dank aan Allerhande
1 opmerking:
Niet echt aan ons besteed.... erg plakkerig...
Een reactie posten