maandag 28 januari 2013

Pecanotentaart





INGREDIËNTEN


  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid +
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 80 g pecannoten, ongezouten



MATERIALEN

bakpapier
steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)
lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

VOEDINGSWAARDEN (per eenpersoonsportie)

Energie:345
kcalEiwit:5
gVet:22 g
Koolhydraten:33 g

BEREIDEN


  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. 
  2. Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede. 
  3. Vorm bekleden met deeg. 
  4. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. 
  5. Bodem bedekken met cirkel van bakpapier. 
  6. Steunvulling erin strooien. 
  7. Taartbodem in midden van oven in ca. 15 min. lichtbruin bakken. 
  8. Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker. 
  9. Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen. 
  10. Oventemperatuur terugschakelen op 200 °C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken. 
  11. In midden van oven taart in ca. 30 min. goudbruin en gaarbakken. 
  12. Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
Met dank aan Allerhande

1 opmerking:

clair1991 zei

Niet echt aan ons besteed.... erg plakkerig...