Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 gr. suiker(ik heb 80 gr. basterdsuiker en een zakje vanillesuiker gebruikt)
- 1 schoongeboende citroen geraspt( je gebruikt maar de helft)
- 100 gram bloem
- 0,5 tl. bakpoeder
- Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt en geen bakpoeder
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Bakplaat bekleden met bakpapier(bij dubbele hoeveelheid 2 bakplaten)
Bereidingswijze
- Klop de eieren met de suiker met een mixer op de hoogste stand in ong. 4 minuten tot een dik mengsel.
- Roer de citroenschil, snufje zout ,bakpoeder door de bloem en spatel dit door het eierbeslag (niet met de mixer en niet te lang spatelen ivm de luchtigheid)
- Maak hoopjes op de bakplaat, iets van elkaar want ze lopen uit, en bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar
Bron
Rudolph van Veen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten