Voor de liefhebbers nog een carbonara recept... deze keer zonder room of boter..
heel snel klaar, heel lekker... ook koud of als antipasta goed te eten.. en niet dikmakend..
Ingrediënten voor 1 persoon:
120 gr spaghetti
1 ei
geraspte parmezaanse kaas
40 gr pancetta of ander zoutsmakend vlees
1 teentje knoflook
Voorbereiding:
Zet het water (met wat zout) voor de spaghetti op. Zet een diep bord in een voorverwarmde oven (120 grC).
Snipper de knoflook. Doe de spekreepjes in een pan, bak het spek licht krokant. Voeg de gesnipperde knoflook toe. Haal de pan van het vuur.
Klop je ei in een schaal los.
Bereiding:
Kook de spaghetti beetgaar in ruim water.
Vermeng ondertussen je losgeklopte ei, je spek-knoflookmengsel (met wat uitgebakken spekvet) in een diepe pan op een heel zacht vuur. Goed blijven omscheppen...het ei mag niet stollen... gebeurt dat toch dan kun je even het mengsel op een hoger vuur plaatsen, heb ik gelezen ergens..
Schep nu de gare spaghetti bij je mengsel. Snel omscheppen totdat alle spaghetti bedekt is. Maak op smaak af parmezaan en met peper.
Serveren:
Schep de gemengde spaghetti op je voorverwarmde bord.
Zet de extra geraspte kaas op tafel. Serveer er een gemengde salade bij.
eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten