dinsdag 4 augustus 2009

Gevulde karbonades

Ingrediënten:
2 haaskarbonades, niet te dun
40 gram zachte geitenkaas
1 eetlepel honing
1 glas witte wijn of rosé
zout, peper
vloeibare margarine
cocktailprikker, alufolie


Voorbereiding:
Meng de zachte geitenkaas met wat honing tot een smeuig mengsel
Snijd de karbonades overlangs in met een scherp mes, als een enveloppe.
Vul de karbonades met het geitenkaashoningmengsel.
Zet de opening vast met een cocktailprikker.
Wrijf de buitenkant van de karbonades in met zout en peper


Bereiding:
Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn.

Bak de karbonades in ca. 8 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Blus het bakvet af met de wijn en laat het ca. 1 minuut op hoog vuur enigszins inkoken.

Serveren
Leg de karbonades op de borden en schenk de jus erover. Lekker met aardappeltjes gebakken in de actifry en bloemkool.

Geen opmerkingen: