dinsdag 4 augustus 2009

Filosoof

Onderstaand recept kreeg ik van mijn dochter Evelien toegestuurd...


Filosoof voor 2 personen

Ingrediënten:
500 – 600 gram gehakt
1 bakje champignons
1 ui
Half potje piccalilly (= 150 – 200 gram)
1 runder bouillonblokje
100 ml water
Aardappelschijfjes (of aardapelpuree)

Bereiding:
Ui in halve ringen snijden, champignons snijden, gehakt rullen in een grote (wok) pan (eventueel vet eraf gieten), ui en champignons meebakken, piccalilly en bouillon blokje erin, water erbij, ongeveer 20 minuten laten smoren. Alles in een ovenschaal doen en de bovenkant bedekken met aardappelschijfjes. Eventueel naar smaak geraspte kaas erover. De ovenschaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten. Als de aardappeltjes gaar zijn kun je eten. PAS OP HEET!!! Lekker met geraspte kaas en appelmoes.
Ps. Je hoeft geen fan te zijn van piccalilly, de smaak veranderd wat.

Geen opmerkingen: