Ik kook graag, maar heb ook niet altijd de tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Daarom pak ik wel een recept wat ik ergens gelezen of gezien heb, en pas dat dan aan naar mijn eigen smaak. Een beetje van mij en een beetje van een ander dus.. zo is dit weblog ontstaan.. met recepten van de een en met toevoegingen van een ander en andersom..
dinsdag 4 augustus 2009
Karbonades in portsaus
Een niet moeilijk te maken, maar wel verrassend lekker hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten
2 ribkarbonades
bakboter of vloeibare bak en braad
zout en peper
1 afgestreken eetlepel bloem
200-250 ml water
1/4 bouillontablet
1 glaasje rode port
1 eetlepel kleine zilver uitjes
2 eetlepels kookroom
alufolie
Bereiding:
Dep de karbonades droog met wat keukenpapier, bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een pan de bakboter. Bak de karbonades vervolgens in 5 minuten per kant bruin. Temper het vuur. Haal de karbonades uit de pan en leg ze gewikkeld in alufolie terzijde.
Roer met een vork de bloem door de bakboter totdat deze lichtbruin kleurt. Schenk al roerend het water scheutje voor scheutje in de koekenpan. Voeg vervolgens het bouillontablet, de port en de zilveruitjes toe en roer dit mengsel tot het bouillontablet opgelost is. Je hebt nu een tamelijk dikke gladde saus. Is de saus te dik, of heb je klontjes, voeg dan nog wat water toe....of als de verhouding water-port zoek raakt, wat port...
Haal de karbonades uit de alufolie en breng ze weer terug in de koekenpan. Smoor de karbonades op een zacht vuur met een deksel op de pan gaar in 10 minuten.
Breng de saus met wat peper en zout op smaak. Roer vlak voor het opdienen de kookroom door de saus.
Lekker met aardappeltjes en broccoli
eet smakelijk
De administratie:
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Bevat per portie: 510 cal, 44 g vet, 21 g eiwit, 7 g koolhydraten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten