Veel bijzonders heb ik weer niet te melden dus dan maar het recept van mijn coq au vin met Engelse inslag... mijn kippot..
ingredienten:
4 kippenbouten met poten,zout en peper er op
olie en boter om te bakken
175 gr champignons of paddestoelen in schijfjes gesneden
150 gr uien grof gesneden
20-40 gr suiker
1 glas witte wijn (175-200ml)
350 ml kippenbouillon
klein blikje tomatenpuree
2 ontvelde en ontpitte tomaten in stukjes gesneden
dragon en peterselie
bereiding
bak de kippenbouten met poten in een echt hete pan met olie plus wat boter voor ongeveer 2 minuten per kant...
haal de kipdelen uit de pan en leg ze in een grote kookpan
bak ondertussen in een andere pan de champignons in wat boter tot ze goudgeel kleuren
schep ze uit de pan op een bord
bak vervolgens in die pan je uien glazig.. voeg de suiker toe om te karameliseren, pas op dat je uien nog niet gaan koken..
voeg vervolgens de wijn toe ...haal al baksel met een spatel van de bodem af indien nodig
voeg de champignons toe en laat alles even doorkoken
breng dan het hele uien-champignon mengsel naar de kookpan waar ook de kip in zit
voeg de kippenbouillon toe..voeg de tomatenpartjes en de tomatenpuree toe
goed doorroeren
breng het mengsel aan de kook
en dan ongeveer 45-60 minuten met deksel op de pan laten sudderen tot de kip gaar is.. volgens mij moet dit ook in een hooikist gaan... dat ga ik nog een keer uitproberen
snij wat dragon en peterselie en strooi dit met wat zout en peper over je klare gerecht... kook de kruiden NIET mee
lekker met aardappelpuree
eet smakelijk
grts
1 opmerking:
Heb je het al uitgeprobeerd in de hooikist? Ik ben dat namelijk ook van plan.
vr.gr. Robin
Een reactie posten