vrijdag 31 augustus 2012

Tomatentaart met zoete ui (4 personen)



Energie 440 kcal- Eiwit 22 g- Vet 23 g- Koolhydraten 36 g (per eenpersoonsportie)

Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
4-6 trostomaten
3 eieren
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
150 g geraspte oude kaas
50 g couscous
1 grote zoete ui, in ringen

Materialen
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien.
Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden.
Tomaatringen op keukenpapier droogdeppen.

Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 tl zout en peper.

Geraspte kaas door eimengsel roeren. Ingevette taartvorm met deeg bekleden.
Couscous over deegbodem strooien (om vrijkomend vocht te absorberen).

Uiringen over deegbodem verdelen, tomaatringen erop leggen.
Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is.

Taart in midden van oven in 30-35 min. gaarbakken. Lekker met een groene kruidige salade.

Geen opmerkingen: