Ik kook graag, maar heb ook niet altijd de tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Daarom pak ik wel een recept wat ik ergens gelezen of gezien heb, en pas dat dan aan naar mijn eigen smaak. Een beetje van mij en een beetje van een ander dus.. zo is dit weblog ontstaan.. met recepten van de een en met toevoegingen van een ander en andersom..
vrijdag 31 augustus 2012
Tomatentaart met zoete ui (4 personen)
Energie 440 kcal- Eiwit 22 g- Vet 23 g- Koolhydraten 36 g (per eenpersoonsportie)
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
4-6 trostomaten
3 eieren
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
150 g geraspte oude kaas
50 g couscous
1 grote zoete ui, in ringen
Materialen
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien.
Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden.
Tomaatringen op keukenpapier droogdeppen.
Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 tl zout en peper.
Geraspte kaas door eimengsel roeren. Ingevette taartvorm met deeg bekleden.
Couscous over deegbodem strooien (om vrijkomend vocht te absorberen).
Uiringen over deegbodem verdelen, tomaatringen erop leggen.
Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is.
Taart in midden van oven in 30-35 min. gaarbakken. Lekker met een groene kruidige salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten