vrijdag 31 augustus 2012

Bloemkoolcurry met vis en linzen



Benodigdheden:

1/2 bloemkool
Tilapia of andere witvis
+/- 150 ml kokosmelk
1/2 rode ui
1 flinke el biologische Indische kruidenpasta/curry
5 el biologische linzen (glazen pot)
zout & peper & kokossnippers


Bereidingswijze

Was de bloemkool, snij in roosjes en stoom ze in 7 minuten bijna gaar
(handig is om daarvoor eerst de waterkoker aan te zetten)
Snij of knip de vis in stukjes en bak die in kokosolie
Snij ondertussen de ui in stukjes en voeg die toe als de vis gaar is, samen met de Indische kruidenpasta/curry
Voeg vervolgens de kokosmelk toe
Schep de linzen in een zeef en spoel ze af, voeg ze toe in de pan en roer het geheel goed door
Schep de gestoomde bloemkoolroosjes erbij en laat het nog 1 minuut op laag vuur staan
Eenmaal op het bord kun je er wat peper, zout en kokossnippers naar smaak over strooien

Snel klaar en heel gezond!

met dank aan Annemieke

Geen opmerkingen: