donderdag 29 januari 2009

Gebakken Victoria baars met ui /sinaasappel sausje

Weer een vis gerecht voor 2 personen. Niet moeilijk klaar te maken. De vis duurt maximaal 15 minuten. Je hebt wat meer tijd nodig als je aardappelpuree wilt maken en sugersnaps schoon maakt (rengen) en kookt. Veel kan wel tegelijkertijd, maar de voorbereiding niet...Ik geef hier enkel het recept van de victoriabaars met het sausje. En de bijbehorende getallen per portie.... komen nog
Kcal Eiwit Koolhydraten Vet

Ingrediënten
2 eetlepels bloem
½ eetlepel chilipoeder
1 theelepels Italiaanse kruiden
300 gram Victoria baars filets
olijfolie
1 uitje fijngesnipperd (70 gram)
125 ml kookroom
½ eetlepel mosterd
½ eetlepel geraspte sinaasappelschil

Voorbereiding
Snipper het uitje fijn in een schaaltje
Was de sinaasappel en rasp voorzichtig ( denk aan je vingers) wat van de schil in een schaaltje
Meng op een bord de bloem met zout, peper, chilipoeder en de kruiden. Wentel de visfilets erdoor. Klop de overtollige bloem van de vis af, of je moet van een dikke korst houden.

Bereiding
Verhit olie in een koekenpan en bak de visfilets in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege. Zorg ervoor dat er ook na het keren voldoende olie in de pan zit.
Verwarm wat olie in een steelpan en fruit de sjalot zachtjes aan. Roer de room, mosterd en geraspte sinaasappelschil erdoor en warm de saus al roerende zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren
Serveer de gebakken Victoria baars met de saus, verse aardappelpuree en kort gekookte gerengde sugarsnaps.

1 opmerking:

Cola zei

Me and my boyfriend tried this out and really liked it. Thanks

Next time we'll put a bit less orange peel though.