woensdag 1 april 2015

Roerbakgerecht met kip, asperges en champignons



Dit is het ultieme eenpansgerecht met kip! Kip, asperges, champignons gebakken in knoflook en olijfolie. Je kunt meer champignons toevoegen als je wilt. Perfect met een glas witte wijn!


Voorbereiding: 10min
Bereiding: 20min
Klaar in: 30min






Ingrediënten voor 2 personen


  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/8 theelepel gedroogde oregano
  • 1 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel witte wijn
  • 2 kipfilets
  • 250 gr verse asperges, geschild en in drieën
  • 200 gr champignons, in schijfjes


Bereidingswijze


  1. Smelt de boter met de olijfolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur; roer de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout citroensap en wijn erdoor.
  2. Voeg de kip toe; roerbak tot de kip bruin is, in ongeveer 3 minuten.
  3. Zet het vuur wat lager; bak, onder af en toe roeren tot de kip gaar is, na ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de asperges toe; roerbak tot de asperges heldergroen zijn en iets zachter worden, ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en bak nog eens 3 minuten.
  6. Serveer warm.


met dank aan Allrecipes

Eigen toepassingen

Ik maak dit recept met heksenmix (een mengsel van paddenstoelen en wat groentes zoals peultjes) in plaats van enkel champignons.
Groene asperges in schuine stukke gesneden roerbakken. Groene asperges hoef je niet te schillen.
In plaats van wijn, citroensap, oregano, basilicum en peterselie voeg ik wat Sweet Chilisaus toe.

Geen opmerkingen: