woensdag 1 april 2015

Aardappeltortilla tomaat en tonijn



Makkelijk eenpansgerecht uit de oven.


  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal
  • 15 min. bereiden
  • 15 min. oventijd


Ingrediënten

  • 295 g geroosterde paprika's
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 2 rode uien
  • 450 g Provençaalse aardappelpartjes
  • 130 g zongedroogde tomaten
  • 6 eieren
  • 2 el olie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de uien in halve ringen. Meng in een kom de aardappelpartjes, paprika, tonijn, zongedroogde tomaat en uienringen met de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie op hoog vuur in de ovenvaste koekenpan en schep het eimengsel erin. Bak ca. 15 min. in de oven, waarvan de laatste 2 min. op de grillstand.
Bovenstaande is het orginele recept met dank aan AH recepten 


Maar jullie kennen mij: ik pas de boel altijd wat aan. Dus mijn recept staat hier onder:

  • Gemaakt met restje aardappelen, 2 uien, blikje tonijn en grote pot geroosterde paprika en 6 eieren. 

  1. Grote koekenpan gebruikt: uien geroosterd, paprika toegevoegd. Even laten doorpruttelen. 
  2. Toen de tonijn en en blokjes gare aardappels waar ik provinciaalse kruiden over heb gegooid. 
  3. Alles goed mengen. 
  4. De eieren los kloppen in een beker met wat zout en peper. De eieren over het aardappel mengsel verdelen. De pan wat schudden. 
  5. En dan op een zacht vuur met deksel op de pan 20 minuten gaar laten worden. 
  6. Het gerecht is klaar als de eieren gestold zijn.       

Geen opmerkingen: