dinsdag 12 maart 2013

Andijviestamp met spekjes en Boursin



Ingrediënten voor 2-3 personen

350 gram aardappels geschild en gewassen
300 gram gesneden andijvie
250 gram gerookte spekblokjes
120 gram boursin cuisine met kruiden en knoflook (half kuipje)

zout indien nodig


Bereiden




  • Stoom de aardappels in 25 minuten gaar in je stoom apparaat 
  • Bak ondertussen de spekjes uit en gooi het uitgebakken vet weg
  • Zet de pan uit en voeg de andijvie toe. Vermeng deze met de spekjes
  • Pureer de aardappels. Ik gebruik altijd een passe-vite


  • Een passe vite of roerzeef wordt gebruikt om fruit, peulvruchten of groenten te pureren om een soep, saus of mousse te verkrijgen. Hoewel het een ouderwets aandoend stuk gereedschap is wordt het nog steeds veel gebruikt. Tegenwoordig zijn de meeste passe vites van roestvrij staal. Het is zowel nieuw als tweedehands makkelijk te krijgen.




  • Meng de puree door het andijvie-spekjes mengsel met een spatel
  • Voeg de Boursin cuisine toe
  • Verwarm het gerecht nog eventjes onder goed roeren



  • Lekker met een eigen gedraaid gehaktballetje

    Geen opmerkingen: