zaterdag 26 mei 2012

Hamburger met gebakken aardappelen van Bill Granger






















4 personen
0 min voorbereiden
1 uur bereiden
0 min wachten

ingrediënten
• 500 g varkensgehakt
• ½ ui, gesnipperd of geraspt
• ½ theelepel venkelzaadjes, licht geroosterd en geplet
• 40 g vers witbroodkruim
• 1 ei, losgeklopt
• 1 eetlepel verse peterselie, grof gehakt

voor de gebakken aardappelen
• 1 kg zoete aardappelen, geschild en in reepjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 theelepels paprikapoeder
• ¼ theelepel cayennepeper

voor erbij
• hamburgerbroodjes
• rucola
• geroosterde rode paprika (pot)
• 1 rode ui, in dunne ringen

bereiden
Doe het gehakt, de ui, het venkelzaad, het broodkruim, het ei en de peterselie in een grote mengkom.
Bestrooi flink met zeezout en zwarte peper en kneed dan met de handen alles stevig door elkaar.
Maak van het mengsel ronde hamburgerschijven, dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.

Verwarm intussen de oven voor op 230 °C.
Meng de reepjes zoete aardappel door de olijfolie, paprikapoeder en cayennepeper en wat zeezout. Leg ze in een laag op een grote bakplaat en bak ze 30 minuten waarbij je ze af en toe een beetje verschuift, totdat ze goudbruin zijn.

Zet een koekenpan op een hoog vuur. Doe de hamburgers in de pan en bak ze in 4-5 minuten aan elke kant bruin
en goed gaar.

Leg de hamburgers op de hamburgerbroodjes en leg daar rucolablaadjes op plus de geroosterde paprika en een paar schijfjes rode ui. Serveer met de gebakken zoete aardappelen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'De (perfecte) man in de keuken' van Bill Granger

Geen opmerkingen: