vrijdag 31 juli 2009

Tilapiafilet met mosterd en sambal

Vandaag een eenvoudig recept met vis.... deze keer heb ik tilapia filet
Ik heb ze in horecaverpakking bij de Makro gekocht. Ze zijn diepgevroren en elke filet zit apart in een verpakking....

De bereidingstijd is ongeveer 10 minuten. Reken per persoon een grote filet.
Hoeveel kcal het is, kun je uitrekenen met de calorie teller op deze pagina....


Ingrediënten:

Tilapia filet (diepgevroren of vers)
Groninger mosterd
sambal Badjek
olijfolie

Voorbereiding:
Laat de bevroren filet zoetjes ontdooien. Dat duurt een paar uur. Eenmaal ontdooit gaat de bereiding hetzelfde als verse filet.

Bereiding:
Was de filet onder stromend water af en dep ze goed droog met Plenty (keukenrol)...
Zet een wat diepe koekenpan op het gas en verhit daarin de olijf olie.

Smeer de visfilet in met de mosterd en sambal. Dit gaat gemakkelijk als je de twee ingrediënten samen in een schaaltje mengt en dan met de achterkant van een lepel op de filet smeert. Eerst de ene kant. Leg dan de filet met de besmeerde kant in de koekenpan en breng dan het mengsel op de andere kant aan...

Bak de filet 3-4 minuten aan elke kant.
Voeg in de laatste minuut een scheut ketjap toe en laat deze meebakken...

Opdienen:
Leg de filet op een verwarmd bord en schenk er wat van de ingekookte ketjap over. Serveren met een witlofsalade en indien gewenst een aardappeltje....


1 opmerking:

onlinecasino zei

Hey,

Leuk dit recept tegen te komen op internet. Ik bak me tongfilets (tilapiafilet) altijd met mosterd en sambal. Alleen gebruik ik ook viskruiden, samen gemixt met de sambal en mosterd. Wat wel verfrissend zou zijn, om nog even wat citroen toe te voegen. Ook doe ik soms een heel klein beetje chilisaus bij. Deze vis samen met een bamisoep van garnalensmaak en smullen maar :)