Voor 3 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- restje broccoli uit de koelkast
- restje kookroom uit de koelkast
- knoflook 1 teentje uitgeperst
- ui 1/2 in snippers
- kippenbouillon 1 blokje
- water 500ml
Benodigdheden:
- knoflookpers
- scherp mes en snijplank
- pan met deksel
- staafmixer
- zeef
Bereiding:
- Breng in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.
- Snipper de halve ui en pers een teentje knoflook uit
- Voeg dit toe aan de bouillon
- Snijd de broccoli fijn en voeg deze ook toe
- Laat het mengsel even een minuut of vijf tegen de kook aan staan
- Pureer met de staafmixer alles tot een glad soepje
- Zeef de soep om alle velletjes en dergelijke te verwijderen
- Breng de soep in de pan terug weer tegen de kook aan
- Voeg peper toe en de kookroom
- Doorroeren en smullen maar
In plaats van knoflook en ui en room kan je ook kruidenkaas toevoegen. Dat doe je dan nadat je de broccoli gepureerd hebt en gezeefd. Voeg dan de kruidenroomkaas toe. Blijf roeren tot de kaas goed gesmolten is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten