Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
4-6 velletjes bladerdeeg of hartige taarten deeg (diepvries)
450 gr diepvriesspinazie, ontdooid of 500 gr verse spinazie
4 eieren
220 gr creme fraiche
1 mespuntje verse tijmblaadjes
1 snufje gemalen nootmuskaat
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
katenspek
Materialen
ovenschaaltje, ingevet
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie: 480 kcal
Eiwit: 18 g
Vet: 33 g
Koolhydraten: 28 g
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.
Verse spinazie:Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken.
Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.
Dep droog met wat keukenpapier.
Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng desgewenst op smaak met de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Leg de katenspek op de bodem en langs de rand.
Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom.
Vermeng dit mengsel met de ontdooide diepvries spinazie.
Verse spinazie:Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin.
Je kunt de katenspek ook achterwege laten, maar ik vind het wel lekker. En in plaats van de crème fraîche kun je ook slagroom gebruiken. Ik ken dit recept ook met spekjes door het ei spinazie mengsel, en met ui over de bovenkant.....Je kunt alle kanten op en het smaakt allemaal. Zelfs kaas is toe te voegen als je dat wilt.
Eet smakelijk!
1 opmerking:
Ik heb deze dus gemaakt en kwam er achter dat je hem voordat je hem aansnijdt eerst beter een kwartier tot een half uur kan laten rusten. Anders is hij vrij slap en nat.
Koud of lauw is hij prima te eten!!!
Een reactie posten