Ik kook graag, maar heb ook niet altijd de tijd om nieuwe dingen te verzinnen. Daarom pak ik wel een recept wat ik ergens gelezen of gezien heb, en pas dat dan aan naar mijn eigen smaak. Een beetje van mij en een beetje van een ander dus.. zo is dit weblog ontstaan.. met recepten van de een en met toevoegingen van een ander en andersom..
zondag 20 september 2009
Ijsbergsla met ananas en pijnboompitten
Ijsbersla is op veel manieren klaar te maken. Dit recept beschrijft ijsbergsla met ananas en pijnboompitten. Het is een salade voor 2 personen. De bijbehorende getallen kun je zelf vinden door de ingredienten in de calorietabel in te vullen. Natuurlijk kun je dingen bijvoegen of weglaten naar smaak....
Ingrediënten:
1/2 krop ijsbergsla
1 sjalotje
2 scharreleieren
2 eetlepels pijnboompitten
250 gram ananas
ananassap
rode wijnazijn
olijfolie
zout
peper
honing
Voorbereiding:
Snipper het sjalotje, rooster de pijnboompitten, kook de eieren, afkoelen en snijdt ze in stukjes
Maak een ananas schoon en snijd hem in stukjes (of pak een blikje met stukjes ananas), zorg dat je iets vocht achterhoudt
Snijd de ijsbergsla in korte stukjes
Bereiding:
Doe de gesnipperde sjalot met de wijnazijn, olijfolie, zout, peper en honing in een ruime kom. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan.
Voeg dan de afgekoelde pijnboompitten, de stukjes ananas en de eieren bij het mengsel. Giet wat van het ananassap naar smaak bij. Meng alles goed door elkaar. Even laten staan om in te trekken.
Voeg als laatste de gesneden sla toe. Door elkaar mengen en koud opdienen.
Lekker met een steak van de grill.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten